1. Rorate Mässa om Guds Moder Maria
      Varje onsdag i advent inbjuder vi till Rorate Mässa om Guds Moder Maria. Mässan firas enligt församlings ordning kl. 18:30. Vi bjuder särskilt in alla barn.

2. Församlings adventsreträtt
      Årets adventsreträtt kommer att genomföras i två omgångar. Reträtten på svenska ska leda diakon Conny Strömberg och äger rum under denna den 9–11 december.

3. Advents allmosa
      Som en del av adventshjälp uppmanar vi er att hjälpa till de behövande. I vår församling uppmuntrar vi er att stödja vår fyraåriga församlingsmedlem Nelly Jarochs behandling och rehabilitering. Nelly lider av Retts syndrom, en genetisk sjukdom som tar bort ett barns förmågor. Nelly behöver en celltransplantation och rehabilitering.
      Ni kan hjälpa till genom att göra en inbetalning till swish-numret: 0735774379. Mer information finns på affisch vid utgången ur kyrkan.

4. Oblater till jul
      Det finns möjlighet att ta emot oblater till julafton i sakristian.

5. Målat glas i kyrkans fönster.
      Vi försöker ständigt skapa ett utrymme för bön och meditation i vår kyrka. Därför håller vi redan på att förbereda glasmålningar som ska pryda fönstren i vår kyrka.
      Ni kan se ett exempel på ett sådant målat glasfönster placerat bredvid altaret.
      Om det finns någon som är villig att stödja församlingen i denna uppgift uppmanar jag er att kontakta kyrkoherden.

18:30 – mässan på svenska

18:00 – afton söndagsmässan

IMG 20221117 WA0001

1. Rorate Mässa om Guds Moder Maria
      Varje onsdag i advent in bjuder vi till Rorate Mässa om Guds Moder Maria. Mässan firas enligt församlings ordning kl. 18:30. Vi bjuder särskilt in alla barn.

2. Församlings adventsreträtt
      Årets adventsreträtt kommer att genomföras i två omgångar. Reträtten på svenska ska leda diakon Conny Strömberg och äger rum den 9–11 december. Reträtten på polska kommer att genomföras av br. Paweł Sierotko OFMCap och äger rum den 16–18 december.

3. Advents allmosa

4. Hemmets kyrka
      Advent är en tid av aktiv väntan på Frälsarens ankomst. Vi inbjuder er att aktivt delta i församlingens liv. För gifta par och familjer i vår församling vill vi erbjuda formation i Hemmets kyrka gemenskap. Mer information kan erhållas efter den heliga mässan från gifta par som tillhör denna gemenskap och hos kyrkoherden.
      Målat glas i kyrkans fönster.

Första fredag

Första lördag

17:00 – mässan på polska

13:00 – mässan i Nynäshamn (Bryggargatan 15)

IMG 20221117 WA0001

1. Bön för de avlidna
      Under hela november månad minns vi de döda på ett alldeles särskilt sätt i våra böner. Vi ber för de avlidna som ni skriver ner på en lapp och lämnar i sakristian. Var snälla och ta en lapp som ligger bredvid kungörelser vid ingången till kyrkan.
      Skriv namnen på alla de avlidna som ni vill att vi ska be för och tänk på att skriva tydligt så att det blir lätt att läsa.
      Vi ber för de avlidna under rosenkransen på vardagar 30 minuter innan mässan och under mässan på lördagar kl. 18:00.

2. Advent
      Idag är den sista söndagen i kyrkoåret. Nästa söndag inleder vi det nya kyrkoåret med första söndagen i advent.

3. Rorate Mässa om Guds Moder Maria

4. Församlings adventsreträtt

17:30 – rosenkransbön

1. Bön för de avlidna
      Under hela november månad minns vi de döda på ett alldeles särskilt sätt i våra böner. Vi kommer att be för de avlidna som ni skriver ner på en lapp och lämnar i sakristian. Var snälla och ta en lapp som ligger bredvid kungörelser vid ingången till kyrkan.
      Vi ska be för de avlidna under rosenkransen på vardagar 30 minuter innan mässan och under mässan på lördagar kl. 18:00.

2. Målat glas i kyrkans fönster.
      Ni kan se ett exempel på ett sådant målat glasfönster placerat bredvid altaret.

3. Mässordning i vår församling:

17:30 – rosenkransbön